Adriana Teleșcu este omul din spatele cifrelor de la Restaurantul Veranda din Iași. Ea este absolventă a Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul UAIC și s-a angajat în perioada studenției la un restaurant din Iași pentru a deveni independentă. În doar câțiva ani, viața Adrianei s-a schimbat complet, a evoluat iar în prezent este directorul financiar al celui mai cunoscut restaurant din Iași, Veranda.

„Parcursul meu în companie este destul de interesant. Am început de jos. Primul meu job l-am avut încă de când eram pe băncile facultății În anul III de licență m-am angajat ca și ajutor barman. Eram fata care spăla paharele. După care, pentru a-mi finaliza licența, am încetat să mai lucrez. Apoi, eram deja la master când am decis să mă angajez part time, fiindcă nu-mi permitea programul. M-am angajat ca și casier – traducător la Sushivo deoarece colegul meu nu știa bine limba română și eram cumva intermediarul între client și bucătar”, a mărturisit Adriana.

Ulterior, șefii au văzut că tânăra era foarte implicată, motiv pentru care au decis să o promoveze. Aceștia i-au propus să facă contabilitatea primară la firmele pe care le dețineau.

„Timp de un an am fost contabil primar până când domnul administrator mi-a zis că urmează un proiect mare, ceva nou și interesant. Când mi-a povestit despre ce este vorba, am decis că vreau să fac și eu parte din acest proiect. Am venit în Veranda ca și contabil primar după care, încet, am evoluat alături de ei, ne-am dezvoltat și am ajuns să fiu director financiar”

Întreaga experiență din perioada facultății a ajutat-o și a responsabilizat-o pe Adriana. „Aș recomanda studenților ca în perioada facultății să își găsească un job deoarece poți câștiga un ban și devii un om mult mai responsabil. Îți dai silința să le faci pe toate bine”.

Cifrele sunt specializarea ei

„Job-ul meu constă în rezolvarea problemelor financiare pe care firma le întâmpină lunar. Pentru asta am o planificare financiară pe care o am în vedere lună de lună pentru a putea ține sub control cheltuielile, pentru a putea analiza investițiile care urmează. Facem și rapoarte lunare să observăm dacă am implementat bine strategiile sau urmează să facem unele modificări”, a mai spus Adriana.

Restaurantul Veranda s-a deschis la finalul anului 2019, iar după a urmator o perioadă de lockdown în care activitatea HoReCa a fost redusă la maxim.

„Am reușit să activăm timp de două luni și un pic, și a venit COVID-19. A fost o perioadă destul de grea, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional. Îmi aduc aminte, că în data de 14 martie când am închis restaurantul, am venit să îmi iau unele acte și să pot să pun la punct tot ceea ce mai era. Am intrat în restaurantul care în urmă cu o săptămână era plin de viață, ajunsese să fie unul gol. Din punct de vedere financiar, pentru restaurant a fost o perioadă foarte dificilă deoarece cele două luni de activitate nu ne-au permis să acoperim investiția”, a mărturisit Adriana.Acum, situația s-a remediat iar activitățile au fost reluate.

„Am reușit să facem față cu brio la tot ceea ce ne-a venit în cale. Trebuie să acceptăm lucrurile așa cum ni le dă Dumnezeu pentru că suntem puternici și putem să facem față la absolut orice problemă apare”.

Directorul spune că toți angajații de la Restaurantul Veranda se implică zi de zi pentru ca totul să fie perfect.

„O zi din viața mea la birou arată destul de haotic. Pot spune că o zi este destul de agitată. A lucra cu cifrele nu este atât de ușor, dar toate se rezolvă. Atenția pe care trebuie să acorzi atunci când lucrezi cu cifrele trebuie să fie mereu maximă. Avem preparate diversificate din bucătăria mediteraneană și cea japoneză, pregătite cu dragoste. Echipa Veranda se implică zi de zi ca atunci când clienții pleacă să rămână mulțumiți și să revină cu drag la noi”, a conchis Adriana.

1 thought on De la un simplu angajat, Adriana Teleșcu a ajuns directorul financiar al Restaurantului Veranda

  • Crina18 august 2022 at 14:01

    Superb, ce blog este! Acest site web ne prezinta fapte valoroase, tine-o tot asa.|

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button